A. Erol BAĞRIYANIK
Yönetim Kurulu Başkanı

1957 yılında Konya’nın Sarayönü ilçesinde doğdum. Babamın öğretmen olması sebebiyle 1960 yılında Bursa Mustafakemalpaşa’ya geldik. Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nda Erzurum Pasinler Lisesi, ardından Bursa Atatürk Endüstri Meslek Lisesi ve Bursa Süleyman Çelebi Liselerinde Fizik Öğretmeni olarak görevimi icra ettim. 1986 Eylül ayından itibaren BURSA BÜYÜK DERSHANEDE FİZİK ÖĞRETMENİ ve YÖNETİM KURULU ÜYESİ olarak görev yaptım. 2009 yılından beri de hem Bursa Büyük Dershane, hem de Bursa Büyük Temel Lisesi’nde Yönetim Kurulu Başkanlıklarını yürüttüm. 36 yıldır  ‘Üniversite Hazırlık’ konusundaki bilgi birikimi ve tecrübemizle hep eğitime yön veren eğitim kurumu olduk. Çağdaş ruhlu, kaliteli eğitim anlayışı ve yenilikçi adımlar ile 36 yıllık tecrübemizi arkamıza alarak haklı gururumuzun yaşattığı sevinçle 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 2.şubemizi BURSA BÜYÜK KOLEJ olarak Beşevler/Çamlıca bölgesinde hizmete açtık. İnançlarımızdan ödün vermeden, sağlam bir ruhla ilerleyip ülkemizin pek çok üniversitesinin nice fakültelerine binlerce öğrenci göndermiş olmanın verdiği gururlu çehreyle, her gün daha yukarıyı hedefliyoruz. Günden güne yükselen başarı grafiğimiz, bizi diğerlerinden ayıran umut dolu serüvenimize destekleyici güç oluyor. Atatürkçü, değerlerine bağlı, çalışkan, erdemli gençleri yetiştirme gayesinden hiç vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz de. Okuyan, sorgulayan, üreten, mücadeleden ürkmeyen, yılmadan hedeflerine ulaşan, istekli benliklerin, aydınlık dolu geleceğe giden yolda bizlere güvenerek ilerlemelerini sağlıyoruz ve de bu gayelerimizi emin adımlarla sürdürüp, her birinin ardındaki tükenmez ışık demeti olmaya yılmadan usanmadan devam edeceğiz. Olan inancımız şudur ki; köklü bir tarihi birikime ve son derece önemli bir coğrafyaya sahip bulunan milletimiz bu niteliklerle donanmış, güçlü nesillerin omuzlarında yarınlara daha güvenli ve iddialı bir şekilde hazırlanacaktır. Bizim eğitim anlayışımız; bütün insanlığı kuşatıcı evrensel değerler ile toplumumuzu tarih sahnesinde öne çıkartacak, yerel değerlerimiz arasında sağlam bir köprü kurmaya dayalı olacaktır. İnsanlığın geleceği; bilgi, ahlak ve teknoloji temelleri üzerinde yükselecektir. Bu temelleri eğitim felsefemizin vazgeçilmez ilkesi olarak benimseyen BURSA BÜYÜK KOLEJ toplumumuzu yeni yüzyıllara hazırlamanın ağır sorumluluğunun bilinci içindedir. Biz, yeni nesillerin pusulasıyız! Biz, kaygıların kovucusu, başarıların ümit bekçisiyiz! coşku dolu atılımlarla dilini, bilim, fen ve teknolojinin olanaklarını zamana yenilmeden tanıyıp yüksek amaçlara koşan fikirlere temel olmaktayız. Bu anlamlı ilkeyi daima tazeleyip yaşatmaktan da bıkmayacağız! Ayrıcalıksız, eğitim ve öğretime gönül vermiş okullarımız, mesleğine dört elle sarılmış öğretmenlerimizle, 36 yıl olduğu gibi bundan böyle de kendine güvenen emin adımlarla yükselmeye devam edip Bursa Büyük Ailemizi daha da büyütmeye devam edeceğiz. Heykel ve Çamlıca’dan sonra şimdi de Yıldırım Kaplıkaya’da YILDIRIM KAMPÜSÜMÜZ ile Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi’ni 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminde sizlerin hizmetine açıyoruz. Yıldırım Kampüsümüz Yıldırım ve Bursa’mıza hayırlı olsun. Sizi; çocuğunuza sizin sevgi ve şefkatiniz ile bakan ‘BURSA BÜYÜK KOLEJ’ ailesi ile tanışmaya davet ediyorum. “Hayallerinizi ertelemeyin, siz de BÜYÜK düşünün!”

Bülten

İstiklal Marşı 100 Yaşında

0
On kıta bir vatan, ilelebet İstiklâl!

Okulumuzda Dezenfektan Çalışmaları

0
Öğrencilerimizin daha temiz ve hijyenik bir ortamda eğitim görebilmeleri için, okulumuzda her akşam genel temizlik yapılmakta, her çarşamba ve pazar günü okulumuz yüksek etkili...

Öğrencilerimiz Türkiye – Fransa Maçı’nda

0
Bursa'nın büyüklerinden Türkiye'mize başarılar. Öğrencilerimiz Torku Arena Stadyum'unda milli takımımızı desteklediler.

Öğrencilerimiz Tıp ve Mühendislik Fakültelerini Ziyaret Etti

0
Bir grup öğrencimizle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İyi Hekimlik binası simülasyon merkezi ve Mühendislik Fakültesini gezdik. 👏🏼👍🏻

Büyük Aile İftar’da