İLKOKUL EĞİTİMİ

Yenilikçi ve Yabancı Dil Ağırlıklı

İlkokul Eğitiminin Önemi

İlkokul yıllarında çocuğun kazandığı temel bilgi, beceri ve tutumlar ona hayatı boyunca eşlik edecektir. Bu nedenle çocuğun içindeki potansiyelin desteklenmesi gerekmektedir. İlkokulda, öğrenciye bilişsel beceriler kazandırmanın yanı sıra, onların toplumda etkili bir birey olmasına zemin sağlayacak beceri ve tutumları geliştirilerek, ana dilini doğru, akıcı ve zengin bir şekilde kullanabilme, yabancı dilde iletişim kurabilme, sayısal yetenekleri geliştirme, bireyler arası ilişkilerde yetkinlik ve problem çözme becerileri gibi yaşamsal kazanımlar ilkokulda edindirilmektedir.

İlkokul Eğitim Yaklaşımımı

Bursa Büyük Kolej öğrencileri, okul öncesinden üniversiteye kadar “Bütünsel Eğitim Yaklaşımı” ile kendilerini ve dünyayı keşfederek, başarılı bir geleceğe adım adım yürümektedir. Öğrencinin bulunduğu yaş dönemi esas alınarak tasarlanmış “Bütünsel Eğitim Yaklaşımı” çocukların yetenekleri ve öğrenme şekilleriyle bütünleşerek kalıcı bir eğitime zemin hazırlamaktadır.

“Dünya Benim Keşif Alanım”

Öğrencinin keşfetme isteğini artırmak için merak duygusunun tetiklenmesi gerekmektedir. Buluş yoluyla öğrenme, öğrencinin kendi etkinliklerine ve gözlemlerine dayalı olarak yargıya varmasını teşvik ederek, öğrenmenin zihinde kalıcı olmasını sağlamaktadır. Bursa Büyük Kolej’de, çocukları doğal keşfetme arzusunu öğrenme davranışına yöneltmek için öğrenci sürekli etkin olmaya yönlendirilirir. Böylece okuma, yazma ve aritmetik konularda edinilen temel bilgi ve beceriler; toplumsal, kültürel, ekonomik ve bireysel alanlarda kullanılır. Çok işlevli okuryazarlık kavramıyla hem bireyin hem de toplumun gelişimine imkân sağlanmaktadır.

Bursa Büyük Kolej’de Değerler ve Karakter Eğitimi; Milli ve Manevi değerlerini doğru şekilde bilen ve yaşayan, geleceğe yön verecek bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil, yeni neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkün olacağı bilinciyle hareket etmektir. Yaşadığımız yüzyılda artık bilgiye ulaşmak hiçte zor değil. Eğer bu bilgi becerilere karakter eğitimi ile “değer” katılırsa insanlığa mutluluk vereceğine inanıyoruz.
• Bursa Büyük Kolej’de Değerler ve Karakter Eğitimi; sıkıştırılmış bir eğitim değil, öğrencinin anaokulundan başlayarak ve her yıl üzerine yenilerini katarak yaşamı boyu devam eden, okulunda, evinde ve sosyal hayatının her alanında varlığını sürdüren bir eğitimdir.
• Sahip olduğumuz liyakatli eğitim kadromuz tarafından oluşturulan değerler ve karakter eğitimi müfredatımız ile her ay farklı değerlerimizi kısa film, drama, yarışmalar ve çeşitli uygulamalarla ele alarak, öğrendiklerimizi kazanıma dönüştürüyoruz.

Bülten

İstiklal Marşı 100 Yaşında

0
On kıta bir vatan, ilelebet İstiklâl!

Okulumuzda Dezenfektan Çalışmaları

0
Öğrencilerimizin daha temiz ve hijyenik bir ortamda eğitim görebilmeleri için, okulumuzda her akşam genel temizlik yapılmakta, her çarşamba ve pazar günü okulumuz yüksek etkili...

Öğrencilerimiz Türkiye – Fransa Maçı’nda

0
Bursa'nın büyüklerinden Türkiye'mize başarılar. Öğrencilerimiz Torku Arena Stadyum'unda milli takımımızı desteklediler.

Öğrencilerimiz Tıp ve Mühendislik Fakültelerini Ziyaret Etti

0
Bir grup öğrencimizle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İyi Hekimlik binası simülasyon merkezi ve Mühendislik Fakültesini gezdik. 👏🏼👍🏻

Büyük Aile İftar’da