ANAOKUL EĞİTİMİ

4-6 yaş arası okul öncesi eğitimi

Okul Öncesi Eğitimin Önemi

0-6 yaş aralığındaki dönem, çocuğun gelişim hızının en yüksek seviyede olduğu dönemdir. Okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının, okul öncesi eğitimi almamış olan çocuklara oranla daha yüksek olduğu bilinen bir gerçektir. Okul öncesi eğitim, çocuğun tüm gelişim alanlarını destekleyerek var olan potansiyellerini açığa çıkarmaktadır.

Okul Öncesi Eğitim Yaklaşımımız

Bursa Büyük Kolej öğrencileri, okul öncesinden üniversiteye kadar “Bütünsel Eğitim Yaklaşımı” ile kendilerini keşfederek ve birer dünya vatandaşı olarak başarılı bir geleceğe adım adım yürümektedir. Öğrencinin yaş dönemi esas alınarak tasarlanan “Bütünsel Eğitim Yaklaşımı” öğrencilerin yetenekleri ve öğrenme şekilleriyle bütünleşerek kalıcı bir eğitime zemin hazırlamaktadır.

“Dünya Benim Oyun Alanım”

Bursa Büyük Kolej, öğrencilerin öğrenme süreçlerine aktif olarak katılımlarını desteklemektedir. Yaparak ve yaşayarak öğrendikleri bir eğitim yaklaşımıyla her çocuğun bireysel farklılıkları olduğu bilincinden hareket ederek yaratıcı düşünceyi daima cesaretlendirmektedir.

Bursa Büyük Kolej’in okul öncesi eğitiminde, yapılandırılmış ve yarı yapılandırılmış oyunla öğrenme önemli bir yer tutmaktadır. Akıl yürütme, eleştirel düşünme ve yeni durumlara adaptasyon sağlayabilme becerilerinin de gözlenebilmesine olanak veren yapılandırılmış oyun yöntemi, çocuğun öne çıkan özelliklerinin oynanan kurallı oyunlarda verilen kazanımların öğrenilmesi sağlanmaktadır.

Bursa Büyük Kolej’de Değerler ve Karakter Eğitimi; Milli ve Manevi değerlerini doğru şekilde bilen ve yaşayan, geleceğe yön verecek bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil, yeni neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkün olacağı bilinciyle hareket etmektir. Yaşadığımız yüzyılda artık bilgiye ulaşmak hiçte zor değil. Eğer bu bilgi becerilere karakter eğitimi ile “değer” katılırsa insanlığa mutluluk vereceğine inanıyoruz.
• Bursa Büyük Kolej’de Değerler ve Karakter Eğitimi; sıkıştırılmış bir eğitim değil, öğrencinin anaokulundan başlayarak ve her yıl üzerine yenilerini katarak yaşamı boyu devam eden, okulunda, evinde ve sosyal hayatının her alanında varlığını sürdüren bir eğitimdir.
• Sahip olduğumuz liyakatli eğitim kadromuz tarafından oluşturulan değerler ve karakter eğitimi müfredatımız ile her ay farklı değerlerimizi kısa film, drama, yarışmalar ve çeşitli uygulamalarla ele alarak, öğrendiklerimizi kazanıma dönüştürüyoruz.

Bülten

İstiklal Marşı 100 Yaşında

0
On kıta bir vatan, ilelebet İstiklâl!

Okulumuzda Dezenfektan Çalışmaları

0
Öğrencilerimizin daha temiz ve hijyenik bir ortamda eğitim görebilmeleri için, okulumuzda her akşam genel temizlik yapılmakta, her çarşamba ve pazar günü okulumuz yüksek etkili...

Öğrencilerimiz Türkiye – Fransa Maçı’nda

0
Bursa'nın büyüklerinden Türkiye'mize başarılar. Öğrencilerimiz Torku Arena Stadyum'unda milli takımımızı desteklediler.

Öğrencilerimiz Tıp ve Mühendislik Fakültelerini Ziyaret Etti

0
Bir grup öğrencimizle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İyi Hekimlik binası simülasyon merkezi ve Mühendislik Fakültesini gezdik. 👏🏼👍🏻

Büyük Aile İftar’da